Kuva: Wallpaperflare.com

Kansainvälisen Jääkiekkoliiton eli IIHF:n järjestelytoimikunta on tiedottanut ensi vuoden MM-kisojen maskotin valinnasta. Tampereella ja Helsingissä 13.5 – 29.5 järjestettävien kilpailujen maskottina toimii Miracleo-leijona.

Miracleo on puettu revontulen väreihin, turnauksen teeman ’’ihmeiden tekeminen” mukaisesti. Leijonamaskotti tullaan näkemään katsomossa, sekä kannattaja-alueilla ennen otteluita, sekä niiden aikana.

’’Vuoden 2022 jääkiekon MM-kilpailujen teeman mukaisesti, Miracleo muistuttaa meitä siitä, että kuka tahansa meistä pystyy pieniin ihmeisiin yhteisöllisyyden, ilon, sekä kestävän kehityksen hengessä. Nämä ovat ovat ensi vuoden MM-kilpailujen mukaisia arvoja,’’ toteaa IIHF:n järjestelytoimikunnan pääsihteeri Heikki Hietanen.

Helsinkiin nousee maailman suurin fanialue

Kotikisoista on lupa odottaa huikeaa, viimeisen päälle järjestettyä tapahtumaa ja Miracleon tehtävä on pitää tunnelmaa yllä. Kisahuuma tulee olemaan valtava niin katsomoissa, kotisohvilla, kuten myös kannattajille varatuilla fanialueilla.

Helsingissä Triplan ostoskeskuksen kulttuuriaukiolle rakennetaan maailman suurin fanialue. Tämän lisäksi MM-kisojen visuaalinen ilme ja värit tulevat näkymään koko ostoskeskuksessa.

Myös Tampereen rautatieasemalla tullaan näkemään fanialue, jossa Leijona-kannattajat voivat nauttia kisatunnelmasta. Esimerkiksi ilman lippua jääneet fanit voivat seurata Suomen pelejä paikalle pystytettävissä teltoissa.

’’Olen innoissani mahdollisuudesta järjestää elämyksiä kiekkofaneille niin kaupungeissa, kuin myös areenoilla. Näin ollen ihmisillä on mahdollisuus kokea aitoa kisahuumaa, myös katsomoiden ulkopuolella. Fanialueet tarjoavat monenlaisia aktiviteetteja. Alueilla on mahdollista seurata pelejä, haastatteluita, sekä kisauutisia. Paikalla vierailee useiden esiintyjien lisäksi myös turnauksen maskotti,’’ Heikkinen kertoo.