ComeOn

Leijonien EHT-rinkiin ensimmäistä kertaa urallaan valittu Niilo Halonen on kehittynyt kaikessa hiljaisuudessa maajoukkuetason maalivahdiksi. Tieto valinnasta Channel One Cup-joukkueeseen pääsi yllättämään nuoren maalivahdin täysin.

HIFK:n maalivahti Niilo Halonen,23, pääsee ensimmäistä kertaa peliurallaan miesten maajoukkueen mukaan, kun hänet nimettiin kolmanneksi maalivahdiksi Moskovan turnaukseen. Mies kertoo HIFK TV:n haastattelussa, ettei osannut odottaa Jukka Jalosen soittoa.

– Viikko sitten olin “Muulin” (Micke-Max Åsten) kanssa autossa, kun tuli puhelu tuntemattomasta numerosta. Ensin en ehtinyt vastaamaan, joten soitin takaisin. Sitten selvisi, että puhelun takana oli Jukka Jalonen. Mietin siinä, että “ei hemmetti, mistähän tässä on kyse.”

– Puhelun aikana kävi ilmi, että haluaisivat minut Moskovan EHT:lle mukaan. Kyllä siinä syke nousi. “Muuli” tietysti kuuli kaiken vierestä ja alkoi härväämään siinä. Meinasi vähän pokkakin pettää puhelun aikana, mutta ihan hauska juttu.

Halonen kertoo, ettei maajoukkuekuviot ole pyörineet tällä kaudella mielessä, vaikka peli onkin kulkenut mallikkaasti Liigassa

– Tottakai se on ollut pidemmän tähtäimen tavoite. En mä sitä kuitenkaan tällä kaudella ole hetkeäkään miettinyt. Mielestäni se on hyvän tekemisen tulos ja seuraus. Kiva palkinto alkukaudesta.

Alle 18-vuotiaissa maailmanmestaruuden voittanut ja muissa nuorisomaajoukkueissa menestynyt Halonen pääsee siis ensi kertaa 23-vuotiaana A-maajoukkueen mukaan. Hän tietää itsekin, millä eri osa-alueilla on tapahtunut viime vuosina kehitystä.

– Monipuolinen liikkuminen on mennyt eteenpäin. Tietynlainen rauhallisuus pelien sisällä on myös kasvanut. Kehittyminen tapahtuu laadukkaan arjen kautta. Treeneissä täytyy paiskia hommia ja meillä on hyvä tiimi, missä kaikki tekee kovaa duunia. Siinä mennään eteenpäin.

– Mielestäni ollaan joukkueena pelattu aina hyvin, kun olen päässyt maaliin. Ja siinä on tietynlainen vuorovaikutus: silloin kun joukkue pelaa hyvin, minä pelaan hyvin ja kun minä pelaan hyvin, niin joukkue pelaa hyvin.


New Jersey Devils - Florida Panthers
Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets