Suomi kohtaa jääkiekon MM-kisojen 2024 toisessa ottelussaan Iso-Britannian sunnuntaina. Avausottelun huilannut Konsta Helenius avaa tänään ykkösketjun keskellä. Tšekki-ottelussa loukkaantunut Saku Mäenalanen on kokoonpanosta sivussa.

Leijonien kuopus, huippulupaus Konsta Helenius pääsee irti, kun Suomi kohtaa sunnuntain iltapäiväottelussa Iso-Britannian. Jukurien keskushyökkääjä aloittaa heti Leijonien ykkösketjun keskelle ja Mikael Granlund siirtyy laitahyökkääjäksi.

Muutoksella on vaikutuksia myös muihin ketjuihin, kun Tšekki-pelissä ykkösketjun laidalla hyökännyt Juha Jääskä putoaa nelosketjuun. Avauspelissä nelosketjussa pelannut Saku Mäenalanen ei pysty pelaamaan sunnuntaina, mutta on pelikuntoinen vielä tämän turnauksne aikana.

Tšekkiä vastaan kakkosketjussa pelannut Jere Innala aloittaa komosketjussa Pekka Jormakan ja Arttu Hyryn kanssa. Innalan paikan kakkosketjussa ottaa Tšekki-pelin huilannut Ahti Oksanen. Patrik Puistola putoaa pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle.

Leijonien puolustus on samassa muodossa kuin avausottelussa. Maalilla aloittaa Emil Larmi. Tšekkiä vastaan upean pelin pelannut Harri Säteri on tänään katsomossa.

Leijonien kokoonpano Iso-Britanniaa vastaan

Maalilla:
33 Emil Larmi
(30 Lassi Lehtinen)

1. kenttä
64 Mikael Granlund – 19 Konsta Helenius – 48 Valtteri Puustinen
3 Olli Määttä – 4 Mikko Lehtonen

2. kenttä
71 Ahti Oksanen – 27 Oliver Kapanen – 13 Jesse Puljujärvi
2 Rasmus Rissanen – 7 Oliwer Kaski

3. kenttä
12 Jere Innala – 57 Arttu Hyry – 25 Pekka Jormakka
50 Juuso Riikola – 18 Vili Saarijärvi

4. kenttä
15 Juha Jääskä – 24 Hannes Björninen – 81 Iiro Pakarinen
38 Veli-Matti Vittasmäki – 62 Jesper Mattila