ComeOn

Sekä Miro Heiskanen että Esa Lindell ovat Suomen kokoonpanossa tänään, kun Leijonat kohtaa Iso-Britannian. Kokoonpanossa on myös muita merkittäviä muutoksia.

Torstaina Leijonien MM-joukkueeseen liittyneet Miro Heiskanen ja Esa Lindell ovat Suomen kokoonpanossa, kun Leijonat kohtaa Iso-Britannian. Ottelu alkaa tänään klo 16:20.

Etenkin Heiskasen debyyttiä MM-kotikisoissa on odotettu vesi kielellä siitä asti, kun Jääkiekkoliitto alkuviikosta tiedotti, että Dallas Starsin tähtipuolustaja liittyy kisajoukkueen vahvuuteen.

– Taitava pelimanni ja innolla odotan, että pääsee pelaamaan. Kova pelimies ja taidot aivan maailmanluokkaa. Sitä on hienoa seurata, varsinkin kun pääsee vierestä katsomaan. Siitä voi vaikka oppia jotain, Sami Vatanen veisteli torstaina.

Heiskanen aloittaa kakkosparissa Mikael Seppälän parina. Seppälän kanssa aiemmin pelannut Atte Ohtamaa puolestaan aloittaa Lindellin parin nelosparissa. Aiemmissa otteluissa seitsemäntenä puolustajana ollut Ville Pokka tippuu pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle.

Myös Leijonien hyökkäysketjuissa on merkittäviä muutoksia aiempiin otteluihin nähden. Saku Mäenalanen ottaa takaisin paikkansa nelosketjun vasemmasta laidasta kärsittyään USA-ottelusta saamansa yhden ottelun pelikiellon. Ruotsia vastaan ketjussa pelannut Jere Innala ei ole tänään kokoonpanossa.

Kakkosketjussa pelannut Joel Armia puolestaan putoaa kolmosketjun oikeaan laitaan. Hänen tilalleen kakkoskentässä pelaa aiemmin kolmosketjussa urakoinut Jere Sallinen.

Maalilla aloittaa odotetusti Jussi Olkinuora.

Suomi lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Tämä ei kuitenkaan joukkueen valmistautumisessa ole näkynyt.

– Samalla tavalla me tätä peliä lähestytään. Lähdetään tekemään omaa hommaa ja kehittämään peliä samalla tavalla kuin joka pelissä. Tämä on pitkä turnaus, ja tässä on tarkoituksena joka pelissä kehittyä. Se on tärkein asia, mitä nyt mietitään, Vatanen kertoi Jääkiekon-MM.comille.

Suomen kokoonpano Iso-Britanniaa vastaan

Maalilla:
45 Jussi Olkinuora
(35 Frans Tuohimaa)

1. kenttä
64 Mikael Granlund (A) – 65 Sakari Manninen – 70 Teemu Hartikainen
4 Mikko Lehtonen – 38 Juuso Hietanen

2. kenttä
25 Toni Rajala – 51 Valtteri Filppula (C) – 76 Jere Sallinen
41 Miro Heiskanen – 50 Mikael Seppälä

3. kenttä
82 Harri Pesonen – 91 Juho Lammikko – 10 Joel Armia
3 Niklas Friman – 42 Sami Vatanen

4. kenttä
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (A)
23 Esa Lindell – 55 Atte Ohtamaa

 


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets