Kuva: Wallpaperflare.com

Ottelu alkoi Leijonien osalta vaarallisesti, kun Kanadan Michael Bunting karkasi heti ensimmäisellä minuutilla puolittaiseen läpiajoon. Kiekko kuitenkin karkasi hyökkääjän lavasta ennen ratkaisuyritystä.

Neljän minuutin pelin jälkeen Suomi pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle, kun Justin Danforth taklasi Ville Pokkaa sääntöjen vastaisesti. Ylivoima oli Leijonilta oikein mallikasta, ja Suomi sai painettua todella hyvän paineen Kanadan päätyyn, mutta ilman tulosta.

Heti ensimmäisen ylivoiman päätyttyä Suomi pääsi kuitenkin kokeilemaan pakkopeliä uudelleen, kun Nick Paul lähetettiin istunnolle korkean mailan seurauksena.

Ylivoiman ensimmäisen paikan sai kuitenkin Kanada, kun Tony Sund pomputti kiekkoa siniviivalla ja Kanada pääsi alivoimalla kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Laukausta joukkue ei kuitenkaan saanut aikaiseksi. Tämän jälkeen Kanada pelasi loistavaa alivoimaa ja hyydytti Suomen pelaamisen täysin.

Heti jäähyn päätyttyä Suomi kuitenkin iski. Oliwier Kaski toimitti kiekon viivasta maalille. Peliväline pomppi onnekkaasti maalin eteen jääneelle Mikael Ruohomaalle, joka kaatuessaankin onnistui ohittamaan Darcy Kuemperin.

Kahdentoista minuutin jälkeen Arttu Ruotsalainen lähetti mahtavalla pystysyötöllä Anton Lundellin vastahyökkäykseen. Lundell otti taitavasti mukaan toisesta aallosta nousseen Olli Määtän, jolla oli huippupaikka lisätä Leijonien johtoa. Kanadan maalilla kuitenkin Kuemper selvitti tilanteen.

Hetkeä myöhemmin Marko Anttila pääsi laukomaan vastahyökkäyksen päätteeksi vaarattoman oloisesti. Tilanteen jälkeen Kanadan pelaajat kuitenkin tulistuivat totaalisesti, ja Bunting kävi taklaamassa Anttilaa polvella hävyttömästi vihellyksen jälkeen. Loukkaantumisilta onneksi vältyttiin ja Suomi pääsi koettamaan ylivoimapeliään kolmannen kerran erän aikana.

Leijonien ylivoima oli kuitenkin vielä edellistäkin huonompaa, ja jälleen parhaasta maalintekopaikasta vastasi Kanada. Vaahteralehtipaidat pääsivät jälleen vaarallisen oloiseen vastahyökkäykseen. Suomen onneksi kanadalaiset eivät kuitenkaan saaneet laukausta aikaan.

Erän lopussa Kanada pääsi yhä paremmin pelin mukaan, ja viimeiset kaksi minuuttia pyörittiin lähes yhtäjaksoisesti Suomen päädyssä. Summeri kuitenkin päätti Kanadan rynnistyksen. Ensimmäisen erän jälkeen Leijonat johtavat ottelua 1-0.