ComeOn

Kristian Vesalainen kiitti Leijonien valmennusjohtoa pääsemällä tehoille heti uransa ensimmäisessä maaottelussa. HIFK:n hyökkääjä suhtautui sekä debyyttiinsä että avauspisteeseensä rennosti.

HIFK:n Kristian Vesalainen oli yksi kuudesta Karjala-turnaukseen valitusta A-maajoukkueen ensikertalaisesta. Helsinkiläinen sai heti turnauksen avausottelussa paikan Leijonien kakkosketjusta ja kiitti valmennusryhmää vastuusta syöttämällä Janne Kuokkasen iskemän ottelun avausmaalin.

Yksi tämän liigakauden kirkkaimmista tähdistä ei kuitenkaan suostunut ottamaan sveitsiläispuolustuksen kautta kimmonneesta maajoukkueuransa avaussyötöstä kovin suurta kunniaa.

– Se oli aika räkäinen heitto, Vesalainen sanoi ottelun jälkeen.

– En oikein tiedä, mitä mieltä siitä pitäisi olla. Mutta muuten peli oli itseltäni hyvä, sille annan peukkua.

Sen sijaan takaisin Suomeen täksi kaudeksi siirtynyt laituri halusi antaa tunnustusta Leijonien maalivahtina pelanneelle Christian Heljankolle, joka otti useita huippukoppeja ja oli hattutempun iskeneen Antti Suomelan ohella ottelun ratkaisevia hahmoja.

– Sveitsi oli vauhdikas joukkue. He käänsivät peliä nopeasti. Koko ajan piti olla hereillä, ja kyllä nekin sai paikkansa, mutta Heljanko otti kiinni kaiken, mitä tarvitsi.

Maajoukkuepelaajat ovat usein todenneet, että kansainvälisissä peleissä tempo on kovempi kuin kotoisessa Liigassa. Saman huomasi myös Vesalainen leijonadebyytissään. Sitä laitahyökkääjä ei kuitenkaan myöntänyt, että vauhti olisi päässyt yllättämään.

– Ei se yllättänyt. Olin varautunut siihen, että tänään mennään kovempaa kuin normaalisti.

Myöskään jännittäjäksi HIFK:n kasvatti ei itseään tunnusta. Monelle uran ensimmäinen A-maajoukkuepeli voisi olla hermoja kiristävä kokemus, mutta Vesalainen pystyi omien sanojensa mukaan lähestymään debyyttiään kuin mitä tahansa jääkiekkopeliä.

– Ei se jännittänyt. Kyllä tässä on sen verran lätkää pelattu pienestä pitäen, ettei pelit enää jännitä. Toki tällaista peliä odottaa, mutta ei jännitä.

Winnipeg Jetsissä kolmen kauden aikana 70 NHL-peliä pelaamaan päässyt Vesalainen palasi viime kaudeksi Eurooppaan ja lopulta HIFK:hon. Nyt hän on yksi SM-liigan pelätyimmistä hyökkääjistä, jonka uran tavoitteet siintävät edelleen korkealla. Pääsy maajoukkueeseen on helsinkiläiselle merkki siitä, että kehitys on ollut oikeansuuntaista.

– Tämä tuntui tosi hyvältä. Tämä on taas yksi askel oikeaan suuntaan omalla uralla.


IFK Helsinki - KalPa