Velobet

Dallas Starsin huippupuolustaja Esa Lindell liittyy Leijonien MM-joukkueeseen. Lindell saapuu Tampereelle torstaina yhdessä Miro Heiskasen kanssa.

Leijonat uutisoi maanantaina, että Suomen mahdollisesti paras puolustaja tällä hetkellä, Miro Heiskanen, liittyy MM-joukkueen vahvuuteen torstaina. Nyt maajoukkue on ilmoittanut saalistaneensa Dallasista toisenkin huippuvahvistuksen, sillä Starsin luottohevonen Esa Lindell matkustaa niin ikään Tampereelle.

Lindell pelasi tällä kaudella NHL:n runkosarjassa 76 ottelua, joissa syntyi 25 (4+21) tehopistettä. Peliaikatilastoissa helsinkiläinen oli Starsin neljänneksi eniten minuutteja kellottanut pelaaja. +/- -tilastossa Lindell oli joukkueensa paras puolustaja.

Pudotuspeleissä luotettavana peruspuolustajana tunnetun Lindellin vastuu vain kasvoi. Lindell oli Dallasin kolmanneksi eniten peliaikaa kerännyt pelaaja, joka pelasi yli 23 minuutin ottelukeskiarvolla.

Kulunut kausi oli Lindellille uran kuuden täysi kausi NHL:ssä. 27-vuotias puolustaja on kuulunut jo pitkään Starsin kantaviin voimiin, ja on toiminut kahdella viimeisellä kaudella myös joukkueensa varakapteenina. Yhteensä Lindell on pelannut Dallasissa 440 NHL:n runkosarjaottelua ja 47 pudotuspeliottelua.

TJV:n kasvatti liittyy Leijonien vahvuuteen Heiskasen tapaan torstaina. Vielä ei ole tietoa, ovatko pelaajat kokoonpanossa jo perjantaina Iso-Britanniaa vastaan.

Lindellin mukaantulon myötä kaikki Leijonien kisapassit on nyt leimattu. Tämä tarkoittaa sitä, että joukkueen harjoitusvahvuuteen kuulunut Markus Nurmi joutuu jättämään joukkueen.

– Hienoa saada Esa mukaan. Päädyimme tällä kertaa ratkaisuun, jossa meillä on yhdeksän puolustajaa ja 13 hyökkääjää, Leijonien GM Jere Lehtinen kertoi Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Lindell on voittanut maajoukkueessa U20 MM-kultaa sekä aikuisten MM-hopeaa.

Lisää jääkiekon MM-kisoista voit lukea tästä.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets