Kuva: Wallpaperflare.com

Carolina Hurricanes oli yksi NHL:n alkukauden parhaita joukkueita, mutta viime aikoina vire on kuitenkin ollut laskusuhdanteinen. Edellisestä viidestä ottelusta tuloksena on ollut yksi voitto ja neljä tappiota.

Alkukauden yllättäjä Carolina Hurricanes hävisi jo neljännen kerran viiteen peliin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Dallas Starsin vieraana lukemin 4-1. Seuraavat ottelut Carolina pelaa kotiluolassaan, mutta pelaamisen on parannuttava reilusti, mikäli joukkue mielii palata voittokantaan.

– Emme välttämättä mieti sijoituksia sarjataulukossa. Haluamme pelata oikealla tavalla. Haluamme olla kotikaukalossa vaikea vastustaja. Kyse on kuitenkin prosessista. Haluamme totta kai saada hyvät kotipelit alle, Sebastian Aho toteaa.

Carolinan hyökkäyspeli on tökkinyt viimeaikoina pahemman kerran, kun joukkue on tehnyt viidessä edellisessä ottelussaan vain neljä maalia. Myös alkukaudella toiminut ylivoimapelaaminen on ollut heikkoa. Tämä on asia, jonka joukkue haluaa varmasti korjata mahdollisimman pikaisesti.

– Joskus ajattelemme vähän liikaa, joskus pakotamme asioita. Pitää yksinkertaistaa. Olen varma, että kun saamme aikaan yhden maalin, tulee toinenkin. Silloin itseluottamus palaa ja pääsemme taas oikealle tielle. Olemme tehneet hommia sen eteen, joten eivätköhän ne tehotkin ole tulossa, Aho jatkaa.

Myös Teuvo Teräväinen löytää parannettavaa joukkueen ylivoimapelaamisesta, sekä maalinteon tehokkuudesta

Teuvo Teräväinen on Ahon kanssa samoilla linjoilla ja taituri uskoo suoraviivaisen pelaamisen tuovan ennen pitkää tulosta.

– Kaikki vaikuttaa. Meidän pitää auttaa toisiamme, pelata viisikkona ja tehdä töitä kovemmin, kuin alivoimanelikko. Kiekkoa pitää laukoa, kakkoskiekot pitää löytää ja pitää kamppailla vastustajaa kovemmin. Tärkeintä on voittaa pelejä. Maalinteko on vaikeaa, mutta laukaukset luovat tilanteita ja joskus ne menevät sisään. Pitää vain olla valmiina jokaisessa vaihdossa, koska pienet nokoset jäällä voivat johtaa siihen, että kiekko onkin omasa maalissa. Pitää olla valmis pelaamaan.

Joukkue on itäisen konferenssissa neljäntenä, joten asetelmat ovat hyvän alkukauden ansiosta edelleen varsin kelvolliset. Tulevana yönä pelattavassa ottelussa Carolina saa vastaansa konferenssin jumbon Ottawa Senatorsin, joka on viiden ottelun tappioputkessa. Kotiluolassaan pelaavalle Hurricanesille tarjoutuukin loistava tilaisuus kääntää kurssiaan, Teräväisen ja Ahon johdolla. Joukkueessa riittää yllin kyllin taitoa, joten on varmaa, että tehot löytyvät ennemmin tai myöhemmin.