Suomi voitti perjantaina jääkiekon MM-kisojen lohkovaiheen ottelussa Unkarin 7-1. Päävalmentaja Jukka Jalonen ja tähtilaituri Joel Armia myönsivät, että tehottomuuden kanssa tuskailleelle joukkueelle maalit olivat helpotus.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen on saanut vastailla kysymyksiin Leijonien tehottomuudesta kyllästymiseen asti meneillään olevien MM-kisojen aikana. Jalonen on joutunut myös puolustamaan ketjukoostumuksiaan useaan otteeseen, kun joukkueen kärkiyksilöiden maalitili ei ole karttunut.

Siksi perjantai-iltapäivä oli varmasti helpottava myös leijonaluotsille. Suomi voitti Unkarin peräti 7–1 kahden ensimmäisen kentällisen iskiessä yhteensä kuusi maalia.

– Eiköhän se ole helpottavaa kaikille. Kun pelaaja, joka haluaa tehdä maaleja, onnistuu, se rentouttaa peliä, Jalonen kertoi Jääkiekon-MM.comille.

Samaa mieltä oli myös joukkueen näkyvimpiä hahmoja ollut ja tehot 1+1 iskenyt Joel Armia.

– Hyvältä tuntuu. Tämä on varmasti sellainen asia, mikä tuo lisää rentoutta peliin ja lisää itseluottamusta.

Armia myönsi, että ottelun alussa maila meinasi hieman puristaa, kun kiekko ei taaskaan paikoista huolimatta löytänyt tietään maaliin. Suomen seitsemästä maalista viisi tuli vasta päätöserässä.

– Meillä oli paljon paikkoja jo kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta emme saaneet niistä sisään, mikä näkyi puristamisena. Mutta toivottavasti nämä onnistumiset tuovat nyt rentoutta.

Porilainen teki itse yhden koko turnauksen näyttävimmistä maaleista, kun hän iski ottelun loppulukemat viimeisellä minuutilla. Omalla alueella kiekon saanut laituri veti Unkarin puolustajat siniviivan päällä vipuun, karkasi läpi ja upotti kiekon maalin yläkulmaan. Kiitokset maalista lähtivät yllättävään suuntaan.

– No Jussi (maalivahti Jussi Olkinuora) antoi hyvän syötön ja pääsin siitä luistelemaan läpi, vaatimaton Armia virnuili.

Etenkin Leijonien ylivoima oli Unkaria vastaan tappavan tehokasta. Kuudella yrittämällä syntyi jopa kolme ylivoimaalia, mikä nosti Suomen koko turnauksen ylivoimatehokkuuden 37,5 prosenttiin. Täysin tyytyväisiä ei joukkueessa silti olla ylivoiman toimivuuteen.

– Tänään oli 17 maalipaikkaa ylivoimalla, joten oltaisiin voitu tehdä enemmänkin. Mutta hyvä, että tuli kolme maalia, Jalonen kommentoi.

– On siinä jo vähän sitä, mitä pitääkin olla. Vielä pitää kuitenkin hioa, että saadaan enemmän vetouhkaa. Mutta oikeaan suuntaan mennään, Armia totesi.