Tapparan hyökkääjä Anton Levtchi oli yksi Leijonien ensikertalaisista Moskovan EHT-turnauksessa. Miehen peli kulki Channel One Cupissa hienosti, niinkuin se on kulkenut tällä kaudella Liigassakin.

Anton Levtchi,26, on Liigan pistepörssin kärjessä, kun 30 ottelussa on syntynyt hienot 32 pistettä. Tappara pelasi viime viikon tiistaina CHL-ottelun Ranskassa ja sen jälkeen Levtchi matkasi Leijonien mukana Prahaan pelaamaan Tšekkiä vastaan. Tämän jälkeen Leijonat kohtasi vielä Moskovassa Kanadan ja Venäjän, joten Levtchillä on riittänyt viime aikoina reissattavaa. Mies kertoi Ylen haastattelussa mietteitään Tapparan kaudesta ja Moskovan EHT:stä.

– Viikkoon oli neljä peliä ja kaikki eri maissa. Olihan se aika kova setti, mutta nautin joka hetkestä.

Levtchi esiintyi Channel One Cupissa tasaisen varmasti ja onnistui myös maalinteossa Tšekkiä vastaan pelatussa ottelussa. Mies myönsi maajoukkuepelien tason olleen paljon kovempi, kuin Liigassa.

– Aika paljon kovempia pelejä, kuin liigapelit. Kovempi tempo ja laidan lähellä oltiin vahvempia. Alkuun oli vähän vaikeaa, mutta sitten pääsin ihan hyvin jyvälle.

Hyökkääjän mukaan Tapparan peli on parantunut pikkuhiljaa, hieman vaikeamman alkukauden jälkeen.

– Välillä pelit eivät ole menneet kovin erikoisesti, mutta sitten on saatu onnistumisia. On ollut vaihtelevaa, mutta syksyn mittaan on ollut parempaa kuin alkukaudesta.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola kertoo myös Levtchin pelaamisen kehittyneen pikkuhiljaa kauden edetessä.

– Syksy lähti Antonilta vähän hitaasti liikkeelle, mutta nyt hän on taas ottanut harppauksen eteenpäin. Nyt kun hän on päässyt vauhtiin ja löytänyt pysyvämmän ketjun Tyler Morleyn ja Waltteri Merelän kanssa, tulos on ollut erittäin kovaa. Siitä on osoituksena maajoukkuekutsu ja hyvät pelit siellä.