Velobet

Kookoon 21-vuotias puolustaja Peetro Seppälä debytoi A-maajoukkueessa viime viikolla pelatussa Moskovan EHT-turnauksessa. Mies on pelannut loistavaa kautta Liigassa ja hyvät otteet toivat valinnan Leijonien kokoonpanoon.

Suomi pelasi Moskovan Channel One Cupissa upeasti voittaen kaikki kolme peliään. Leijoniin valittiin kahdeksan pelaajaa kotimaisesta Liigasta ja yksi heistä oli Kookoon Peetro Seppälä. Mies kertoi yllättyneensä maajoukkuekutsusta, varsinkin kun Suomi oli liikkeellä varsin kokeneella ryhmällä.

– Maajoukkuekutsu tuli aika puskista. Joukkueessa oli paljon kokeneita pelaajia ja pääsin näkemään läheltä, miten he operoivat niissä ympyröissä. Reissu oli onnistunut ja ottelut olivat tasokkaita.

– Mukana oli paljon hyviä pelaajia muun muassa KHL:stä, mutta tuntui, että pärjäsin mukana hyvin. Pelasin pääasiassa tasakentällisin, mutta myös alivoimapelissä tuli vastuuta.

Aiemmin vain juniorimaajoukkueiden mukana ollut Seppälä ei hätkähtänyt kuvioita myöskään Leijonien mukana.

– Olen ollut urallani paljon juniorimaajoukkueissa ja aika samanlaistahan se maajoukkuetoiminta on, mutta A-maajoukkueessa aikataulutus oli vapaampaa, eikä ohjelma ollut niin tarkka, kuin nuorempien puolella.

Vaikka Seppälän kausi on sujunut tähän mennessä niin henkilökohtaisella, kuin myös joukkuetasolla positiivisissa merkeissä, tietää hän myös missä riittää vielä parannettavaa.

– Kausi on edennyt tuloksellisesti todella hyvin, mutta kun otteluitamme pohtii, niin voisimme pelata paljon paremminkin. Olemme voittaneet useitakin pelejä niin, että maalivahtimme ovat seisoneet käytännössä päällään, ja tuoneet sitä kautta meille pisteitä.

– Kaikki tekeminen vaatisi lisää tasaisuutta, sillä pelimme ailahtelee toistaiseksi aivan liikaa. Viimeinen silaus uupuu, jotta tekemisemme olisi vielä parempaa.

– Olen aina hakenut tasaisuutta ja tuntuu, että olen sitä nyt saanut. Peliaikaa on tullut paljon, mikä on tottakai aina hieno homma. Olen päässyt hyvin peliin kiinni, jolloin on aina helpompi pelatakin.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets