Ruotsi Latvia U20 MM 2024 26 joulukuun, 2023 20:30

-
Ei alkanut

Nuorten MM-kisat ovat vihdoin alkamassa. Turnauksen suurimpien ennakkosuosikkien joukkoon lukeutuva Ruotsi kohtaa esimmäisessä pelissään Latvian ja kotijoukkueen odotetaan starttaavan kisat täydellä pistepotilla. Lue alta lisätietoja ottelusta.

Nopeat & tärkeät

Ottelu alkaa: Tiistaina 26. joulukuuta klo 20:30.
TV-lähetys: Discovery+
Pelipaikka: Scandinavium, Göteborg

Latvia sai suoran paikan pääsarjaan kesän 2022 MM-kisoihin sen jälkeen, kun Venäjä ja Valko-Venäjä suljettiin kisojen ulkopuolelle Ukrainan sodan takia. Latvia pelasi tuolloin vahvan turnauksen sijoittumalla seitsemänneksi. Viime vuonna joukkue joutui pelaamaan pudotuspelejä pysyäkseen pääsarjassa, mutta onnistui voittamaan Itävallan kahdessa peräkkäisessä ottelussa.

Ruotsia pidetään Scandinaviumissa pelattavan lohkon yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista. Latvialle voidaan povata suhteellisen vaikeaa kisarupeamaa, sillä joukkueella tulee todennäköisesti olemaan vaikeaa Kanadan, Suomen ja Saksan kaltaisia vastustajia vastaan. Myös MM-kisojen aiheuttamat paineet saattavat vaikuttaa omalta osaltaan Latvian pelaamiseen.

Missä Ruotsin ja Latvian välinen nuorten MM-kisojen ottelu näytetään?

Ottelun televisioi Discovery, joka näyttää kaikki nuorten MM-kisojen pelit suoratoistopalvelussaan Discovery+.

🇸🇪 Ruotsin joukkue nuorten MM-kisoissa 2024

>> Katso joukkue tästä

🇱🇻 Latvian joukkue nuorten MM-kisoissa 2024

>> Katso joukkue tästä

Aiemmat kohtaamiset Ruotsin ja Latvian välillä nuorten MM-kisoissa

Vaikka Latvia on osallistunut ylimpään divisioonaan vain satunnaisesti, joukkueiden välillä on viisi aiempaa nuorten MM-kisojen ottelua, joita voi muistella. Kaikki ovat päättyneet Ruotsin joukkueen voittoon. Viimeisin kohtaaminen vuodelta 2022 oli kuitenkin paljon tasaisempi kuin aiemmat.

Tuolloin joukkueet kohtasivat puolivälierissä, joten panokset olivat selvillä. Latvian vahvasta alusta huolimatta Ruotsi sinnitteli ja meni 1-0-johtoon Isak Rosénin ylivoimamaalilla. Toisessa erässä Ruotsi paransi peliään ja hallitsi tapahtumia, mutta Latvia tasoitti 1-1:een erän loppupuolella. Ruotsi sai ottelun lopussa pitkän ylivoimamahdollisuuden, ja joukkueen kapteeni Emil Andrae teki siniviivalta tärkeän maalin, joka toi Ruotsille voiton.

U20 MM-kisat 2006: Ruotsi voitti 10-2
U20 MM-kisat 2009: Ruotsi voitti 10-1
U20 MM-kisat 2012: Ruotsi voitti 9-4
U20 MM-kisat 2013: Ruotsi voitti 5-1
U20 MM-kisat 2022: Ruotsi voitti 2-1