Suomi Saksa U20 MM 2022 - Puolivälierä 17 elokuun, 2022 19:00

5 - 2
Päättynyt
1. erä (3 - 1)
03` Maali 1 - 0 K. Simontaival
R. Jarventie + J. Maatta
(Tripping) J. Munzenberger Rangaistus 09`
11` Maali 2 - 0 R. Hirvonen (Power-play)
K. Simontaival + K. Puutio
11` Rangaistus E. Viro (Hooking)
(Power-play) B. Rossmy 2 - 1 Maali 12`
M. Rutkowski + D. Leonhardt
(Slashing) A. Blank Rangaistus 13`
14` Maali 3 - 1 R. Jarventie (Power-play)
A. Heimosalmi + J. Kemell
2. erä (0 - 1)
(Tripping) M. Glotzl Rangaistus 06`
15` Rangaistus B. Lambert (High sticking)
(Power-play) B. Rossmy 3 - 2 Maali 17`
H. Hanelt + J. Munzenberger
3. erä (2 - 0)
(Delay of game) B. Rossmy Rangaistus 01`
(Hooking) Y. Proske Rangaistus 05`
06` Maali 4 - 2 R. Jarventie (Power-play)
A. Heimosalmi + O. Kapanen
(Roughing) A. Blank Rangaistus 15`
15` Maali 5 - 2 J. Maatta (Power-play)
R. Jarventie + J. Kemell
18` Rangaistus R. Jarventie (Slashing)
Kertoimet ennen ottelua: 1x2
1
X
2
1.07
11.00
13.00
Bonustarjoukset

WilliamHill - Riskitön veto 100 euroon asti

Saat talletustasi vastaavan ilmaisvedon 100 euroon asti

Kertoimet ennen ottelua: 1x2
1
X
2
1.07
11.00
13.00
Kertoimet ennen ottelua: Yli/alle
Totaali
Yli
Alle
Bonustarjoukset

WilliamHill - Riskitön veto 100 euroon asti

Saat talletustasi vastaavan ilmaisvedon 100 euroon asti

Viimeisimmät ottelut: Suomi
WCH U20
Suomi
Saksa
5
2
W
Friendly International
Suomi
USA
5
2
W
Friendly International
Suomi
Ruotsi
2
1
W
Friendly International
Suomi
Tšekki
6
4
W
Friendly International
Suomi
Sveitsi
2
1
W
Viimeisimmät ottelut: Saksa
WCH U20
Suomi
Saksa
5
2
L
WCH U20
Ruotsi
Saksa
4
2
L
WCH U20
USA
Saksa
5
1
L
WCH U20
Suomi
Saksa
3
1
L
Friendly International
Slovakia
Saksa
5
4
L
Keskinäiset ottelut
WCH U20
Suomi
Saksa
5
2
WCH U20
Suomi
Saksa
3
1
WCH U20
Saksa
Suomi
3
5
Friendly International
Saksa
Suomi
1
6
WCH U20
Saksa
Suomi
0
2
Kertoimet ennen ottelua: 1x2
1
X
2
1.07
11.00
13.00
Bonustarjoukset

WilliamHill - Riskitön veto 100 euroon asti

Saat talletustasi vastaavan ilmaisvedon 100 euroon asti

Suomi aloittaa vuoden 2022 nuorten MM-kisojen pudotuspelit puolivälieräottelulla Saksaa vastaan. Ottelu pelataan suomalaisittain parhaaseen mahdolliseen katseluaikaan, sillä se alkaa jo klo 19:00 Suomen aikaa. Pelaajille ottelun ajankohta on haastava, sillä peli pelataan paikallista aikaa jo klo 10:00 aamulla. Nuoret Leijonat lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Saksa pelasi kuitenkin hyvän lohkovaiheen, eikä sitä suinkaan ole syytä aliarvioida. Omalla tasollaan pelatessaan Suomen pitäisi kuitenkin voittaa ottelu ilman ongelmia. Voittaja jatkaa välieriin, jossa se kohtaa jonkun toisen puolivälierien voittajan. Ottelu pelataan Edmontonissa keskiviikkona 17. elokuuta klo 19:00 Suomen aikaa. Tältä sivulta löydät kaiken olennaisen tiedon otteluun liittyen. 

Nopeat & tärkeät:

Ottelu alkaa: klo 19:00 17.8.2022
TV: TV5, Discovery+
Pelipaikka: Edmonton
Tuomari: Ei tiedossa

Nuoret Leijonat lähtee vuoden 2022 MM-kisojen ensimmäisessä pudotuspeliottelussaan kaatamaan Saksaa. Suomi on ottelun selkeä ennakkosuosikki. Vedonlyöntiyhtiöiden papereissa Nuoret Leijonat on asetettu lähes varmaksi voittajaksi. Juuri tällä piilee myös ottelun suurin riski. Jos Suomi lähtee peliin varman voitostaan, voi pelistä tulla äärimmäisen vaikea. Saksa osoitti vaarallisuutensa olemalla kiinni B-lohkon kakkospaikassa aina lohkovaiheen viimeiselle kierrokselle asti. Heittopussiksi ei Saksaa voi missään nimessä kutsua.

Historian valossa Suomella on selvä etulyöntiasema. Suomi ja Saksa ovat kohdanneet nuorten MM-kisoissa yhteensä 23 kertaa, ja joka kerta Nuoret Leijonat on poistunut kaukalosta voittajana. Historiallisesti Suomi on siis täydellisesti niskan päällä. Saksa on kuitenkin kehittynyt kiekkomaana merkittävästi viimeisten viiden vuoden aikana, eikä historiallisiin tilastoihin voikaan enää nojata liiaksi.

Suomi eteni pudotuspeleihin oman lohkonsa kakkosena. Nuoret Leijonat aloitti turnauksen kaatamalla Latvian selvin lukemin 1-6. Ottelun alku oli Suomelta hieman tahmea, mutta vauhtiin päästyään joukkue meni menojaan, eikä antanut Latvialle pienintäkään saumaa. Toisessa ottelussaan Nuoret Leijonat joutui ahtaalle Tšekin kanssa. Vaisu alku antoi Tšekille mahdollisuuden karata kahden maalin johtoon. Suomi tuli kuitenkin vielä tasoihin ja kampesi päätöserässä jopa ohi, mutta kolmannen erän jälkipuoliskon tasoitus pakotti ottelun jatkoajalle ja lopulta rankkareille. Rankkarikisassa Suomi oli kuitenkin vahvempi. Kolmannessa pelissään Nuoret Leijonat löylytti Slovakiaa jopa 9-3. Etenkin ylivoimalla Suomi oli murskaavan tehokas, sillä joukkue iski otteluun hurjat viisi ylivoimamaalia. Lohkovaiheen päätöskierroksella lohkovoitosta taistellut Suomi joutui kuitenkin nöyrtymään Kanadalle 6-3, minkä vuoksi tuloksena oli lohkon kakkospaikka.

Saksa puolestaan aloitti oman turnauksensa jäämällä USA:n jalkoihin peräti 5-1. Saksalaiset eivät kuitenkaan antaneet hallitsevan mestarin suorittaman ylikävelyn masentaa. Heti seuraavassa ottelussa joukkue pelasi ehjän pelin ja kaatoi Itävallan 4-2. Kun kolmannessa ottelussa kaatui jännittävien vaiheiden jälkeen Sveitsi 3-2, oli edessä lohkon kakkospaikan ratkaiseva ottelu Ruotsia vastaan. Saksa aloitti ottelun terävästi ja meni aikaiseen johtoon. Ruotsi kuitenkin osoitti tasonsa naulaamalla ensimmäiseen erään kolme maalia ja karkaamalla jo ratkaisevan oloiseen johtoon. Ottelu päättyi lopulta Ruotsille 4-2.

Suomi ja Saksa kohtasivat myös kesken jääneissä vuoden 2022 U20 MM-kisoissa joulukuussa. Tuo ottelu lieneekin historiallisia tuloksia parempi vertailukohta joukkueiden voimasuhteille, koska elokuun kisoissa mukana olevat pelaajat ovat lähes samat kuin vuodenvaihteessa. Tuolloin Samuel Helenius vei Suomen johtoon ensimmäisen erän puolivälissä. Saksa kuitenkin tasoitti pelin heti toisen erän alkuun. Tämän jälkeen Nuoret Leijonat kuitenkin skarppasi ja purjehti hienoon voittoon. Joel Määttä vei Suomen uudelleen johtoon ja Helenius varmisteli loppulukemiksi 3-1 illan toisella maalillaan. Saksa kuitenkin pystyi laittamaan Nuorille Leijonille kunnolla kampoihin, minkä vuoksi sitä ei missään nimessä pidä aliarvioida nytkään.

Suomen ja Saksan viimeaikaiset kohtaamiset jääkiekon U20 MM-kisoissa

Jääkiekon U20 MM-kisat 2021 Kanadassa

Saksa – Suomi 3-5 (0-2, 2-3, 1-0)

Jääkiekon U20 MM-kisat 2015 Kanadassa

Saksa – Suomi 0-2 (0-1, 0-1, 0-0)

Jääkiekon U20 MM-kisat 2013 Venäjällä

Suomi – Saksa 8-0 (1-0, 2-0, 5-0)

Jääkiekon U20 MM-kisat 2011 USA:ssa

Suomi – Saksa 5-1 (1-0, 3-0, 1-1)

Jääkiekon U20 MM-kisat 2009 Kanadassa

Suomi – Saksa 3-1 (2-0, 0-1, 1-0)