0
0
0 - 0
0

Saksa kohtaa jääkiekon MM-kisojen neljännessä ottelussaan Latvian. Viime vuonna molemmat maat ylsivät sensaatiomaisesti mitaleille. Saksa eteni aina finaaliin asti, kun taas Latvia saavutti pronssia.  Latvia tulee todennäköisesti taistelemaan neljännestä ja viimeisestä neljännesvälieräpaikasta, mutta voittamalla Saksan, kaikki on mahdollista.

Ottelu alkaa: keskiviikkona 15. toukokuuta klo 17.20
TV-lähetys: Viaplay
Pelipaikka: Ostrava Arena, Ostrava

Saksassa vallitsee kova jääkiekkobuumi, suurilta osin viime vuonna saavutetun finaalipaikan ansiosta. Kyseessä oli maan ensimmäinen MM-mitali jääkiekossa sitten vuoden 1953. Vaikka Saksa hävisi finaalin selvästi Kanadalle 2–5, kolmas hopeamitali liittyy myönteiseen kehitykseen saksalaisessa jääkiekossa. Joukkue lähtee jälleen Tšekin MM-kisoihin korkein odotuksin.

Saksan tavoin myös Latvia shokeerasi jääkiekkomaailmaa viime vuonna yllettyään aina pronssille asti. Latvia pelasi alkulohkonsa omassa pääkaupungissaan Rigassa ja sijoittui yllättäen kolmanneksi, 12-kertaisen maailmanmestarin Tšekin edelle. Vaikka Latvia hävisi välierän selkeästi Kanadalle, turnaus päättyi lopulta onnellisesti maan kannalta. MM-pronssi oli Latvialle sen historian ensimmäinen MM-mitali, joten menestyksennälkää riittää tänäkin vuonna.

Mistä voin katsoa Saksan ja Latvian välisen jääkiekon MM-kisojen ottelun?

Kaikki jääkiekon MM-kisojen ottelut ovat katsottavissa Viaplay-suoratoistopalvelusta sekä Viasatin urheilukanavilta.

🇩🇪 Saksan joukkue jääkiekon MM-kisoissa 2024

🇱🇻 Latvian joukkue jääkiekon MM-kisoissa 2024

Saksan ja Latvian aiemmat kohtaamiset jääkiekon MM-kisoissa

Tähän mennessä nämä maat ovat kohdanneet toisensa IIHF:n jääkiekon maailmanmestaruuskilpailuissa 14 kertaa, joista Saksa on voittanut yhdeksän. Maat ovat päätyneet kertaalleen tasapeliin, ja Latvia on puolestaan vienyt nimiinsä neljä kohtaamista. Viimeisin keskinäinen kohtaaminen näiden maiden välillä nähtiin vuoden 2021 MM-kilpailuissa, jolloin Saksa voitti niukasti 2–1.

MM-kisat 2021: Saksa voitti 2-1
MM-kisat 2018: Latvia voitti 3-1
MM-kisat 2017: Saksa voitti 4-3
MM-kisat 2015: Saksa voitti 2-1
MM-kisat 2014: Saksa voitti 3-2
MM-kisat 2013: Saksa voitti 2-0
MM-kisat 2012: Latvia voitti 3-2
MM-kisat 2008: Saksa voitti 5-3