Tältä sivulta löytyy vuoden 2022 U18 MM-kisojen otteluohjelma sekä tyttöjen että poikien turnaukselle. Tyttöjen U18-kisat järjestetään nyt vuoden tauon jälkeen, sillä turnaus jouduttiin perumaan vuonna 2021. Tyttöjen U18 MM-kisat peruttiin jo kertaalleen myös tänä vuonna, mutta turnaus tullaan järjestämään kesäkuun aikana USA:ssa. Tarkkaa aikataulua MM-kisoille ei ole kuitenkaan vielä julkaistu. Poikien turnaus puolestaan peruttiin vuonna 2020, mutta onnistuttiin järjestämään normaalisti viime vuonna. Vuoden 2022 turnaus pelataan Saksassa 21. huhtikuuta – 1. toukokuuta.

U18-poikien MM-kisoissa pelataan yhteensä 30–31 ottelua. Turnauksen otteluohjelman ja otteluiden tarkat alkamisajat näet alla olevasta taulukosta. Tyttöjen U18 MM-kisoissa pelataan 20–21 ottelua. Myös tämän turnauksen otteluohjelma lisätään alle heti, kun se julkaistaan.

Tyttöjen U18 MM-kisojen otteluohjelma

Ruotsi - Slovakia
Discovery+
Kanada - Suomi
Discovery+
USA U18 W - Tšekki
Discovery+

Pudotuspelien otteluohjelma

Päivämäärä Aika Ottelu
XX XX Puolivälierä 1
XX XX Puolivälierä 2
XX XX Välierä 1
XX XX Välierä 2
XX XX Sijoitusottelu 5. sijasta
XX XX Pronssiottelu
XX XX Finaali

Poikien U18 MM-kisojen otteluohjelma

USA - Slovakia
Tšekki - Sveitsi
Latvia - Suomi
Ruotsi - Kanada
Slovakia - Latvia
Sveitsi - Kazakstan
Suomi - Norja
Kanada - Tšekki
Kazakstan - Ruotsi
Norja - USA
Slovakia - Suomi
Ruotsi - Tšekki
USA - Latvia
Kanada - Sveitsi
Tšekki - Kazakstan
Latvia - Norja
Norja - Slovakia
Sveitsi - Ruotsi
Suomi - USA
Kazakstan - Kanada

Pudotuspelien otteluohjelma

Päivämäärä Aika Ottelu
Torstai 28. huhtikuuta 2022 16:00 Puolivälierä 1
Torstai 28. huhtikuuta 2022 17:00 Puolivälierä 2
Torstai 28. huhtikuuta 2022 20:00 Puolivälierä 3
Torstai 28. huhtikuuta 2022 21:00 Puolivälierä 4
Lauantai 30. huhtikuuta 2022 15:30 Välierä 1
Lauantai 30. huhtikuuta 2022 19:30 Välierä 2
Sunnuntai 1. toukokuuta 2022 15:30 Pronssiottelu
Sunnuntai 1. toukokuuta 2022 19:30 Finaali

Kaikki ajat sivustomme otteluohjelmissa ovat Suomen aikaa. Huomaathan, että otteluiden aikataulut voivat muuttua vielä turnauksen aikana, eikä Jääkiekon-MM.com ole vastuussa näistä muutoksista.

Jääkiekon tyttöjen U18 MM-kisat pelataan vuonna 2022 USA:ssa. Turnaus järjestetään poikkeuksellisesti kesäkuussa, koska se jouduttiin perumaan alkuvuodesta. Normaalisti tyttöjen U18 MM-kisat järjestetään heti vuodenvaihteen jälkeen, välittömästi jääkiekon nuorten MM-kisojen päätyttyä. Tämän vuoden turnaus oli alun perin määrä järjestää Ruotsissa, mutta heikon koronatilanteen takia Linköpingissä ja Mjölbyssä pelattavaksi aiottu turnaus peruttiin. Ruotsi ei tule järjestämään korvaavaa turnausta, minkä vuoksi MM-kisat siirrettiin pelattavaksi USA:han. Suomi oli tyttöjen turnauksessa mitaleilla viimeksi vuonna 2019, jolloin Tyttöleijonat nappasivat pronssia.

Poikien U18 MM-kisat 2022 pelataan Saksassa. Ottelupaikkakuntina toimivat Landshut ja Klaufbeuren. Pelit pelataan Städtische Eissportanlage ja Erdgas Schwaben -areenoilla. Turnaus alkaa huhtikuun 21. päivä ja loppuu Vappupäivänä 1. toukokuuta. Kyseessä on 23. alle 18-vuotiaiden poikien MM-turnaus. Suomi on voittanut kultaa neljästä, viimeksi vuonna 2018.

📅 Vuoden 2022 U18 MM-kisojen otteluohjelma

Jääkiekon alle 18-vuotiaiden arvoturnauksissa pelataan yhteensä 50–52 ottelua. Näistä 20 tai 21 pelataan tyttöjen U18 MM-kisoissa. Ottelumäärän epäselvyys johtuu siitä, että putoamiskarsinta pelataan kummassakin turnauksessa paras kolmesta -formaatilla, mikä tarkoittaa, että otteluja voi tulla eri vuosina eri määrä.

Lohkovaiheessa joukkueet pelaavat yhteensä 12 ottelua, minkä jälkeen kaikki A-lohkon joukkueet sekä kaksi B-lohkon parasta etenevät pudotuspeleihin. A-lohkon kaksi parasta jatkavat suoraan välieriin, kun taas A-lohkon kaksi heikointa pelaavat B-lohkon kahta parasta vastaan puolivälierissä, joiden voittajista saadaan kaksi muuta välieräjoukkuetta. Täten pudotuspeleissä pelataan yhteensä kuusi peliä, minkä lisäksi puolivälierät hävinneet joukkueet pelaavat keskenään sijoitusottelun turnauksen viidennestä sijasta. Lisäksi B-lohkon kaksi viimeiseksi sijoittunutta joukkuetta pelaa keskenään putoamiskarsinnan, jonka häviäjä putoaa alempaan divisioonaan.

Poikien U18 MM-kisoissa otteluja pelataan 30-32, joista 20 turnauksen lohkovaiheessa. Kummastakin lohkosta pudotuspeleihin jatkaa neljä parasta, jotka kohtaavat toisensa puolivälierissä. Voittajat jatkavat välieriin, minkä jälkeen edessä ovat vielä pronssiottelu ja finaali. Lisäksi alkulohkojen jumbot pelaavat toisiaan vastaan kolmiosaisessa putoamiskarsinnassa. Häviäjä joutuu seuraavaksi vuoden kansainvälisen jääkiekon I divisioonaan.

📆 U18 MM-kisojen lohkovaiheen otteluohjelma

Tyttöjen turnauksen aloituspäivää ei vielä tiedetä. Poikien turnaus alkaa torstaina 21. huhtikuuta. Lohkovaihe kestää aina huhtikuun 26. päivään asti, minkä jälkeen edessä ovat pudotuspelit. Kaikilla joukkueilla on lohkovaiheen aikana neljä pelipäivää ja kaksi lepopäivää. Esimerkiksi Suomen joukkue pelaa seuraavasti:

 • 21. huhtikuuta: Suomi – Sveitsi
 • 22. huhtikuuta: Lepopäivä
 • 23. huhtikuuta: Latvia – Suomi
 • 24. huhtikuuta: Kanada – Suomi
 • 25. huhtikuuta: Lepopäivä
 • 26. huhtikuuta: Suomi – USA

Lisää voit lukea U18 MM-kisojen alkulohkoja käsittelevältä sivultamme.

🏅 U18 MM-kisojen pudotuspelien otteluohjelma

Tyttöjen U18 MM-kisojen otteluohjelma näytti alun perin siltä, että pudotuspelit olisivat alkaneet heti lohkovaiheen viimeisiä otteluja seuraavana päivänä. Lohkovaiheen oli tarkoitus päättyä 12. tammikuuta ja puolivälierät pelata jo 13. tammikuuta. Tämän jälkeen oli tarkoitus pitää lepopäivä, minkä jälkeen välierät ja mitalipelit olisi pelattu peräkkäisinä päivänä. Turnauksen ajankohdan muututtua ei kuitenkaan ole varmuutta, pelataanko uusi turnaus saman ohjelman mukaisesti. Putoamiskarsinta pelataan pudotuspelien aikana.

Poikien turnauksessa puolestaan vietetään välipäivää lohkovaiheen päättymisen jälkeen. Alkulohkojen viimeiset pelit pelataan 26. huhtikuuta, ja pudotuspelit alkavat 28. huhtikuuta. Myös puolivälierin jälkeen on luvassa lepopäivä, minkä jälkeen välierät ja mitaliottelut pelataan peräkkäisinä päivinä. Välierät ovat vuorossa lauantaina 30. huhtikuuta ja finaali sekä pronssiottelu Vappupäivänä 1. toukokuuta. Pudotuspelien aikana pelataan myös putoamiskarsintaottelu lohkovaiheen huonoimpien joukkueiden kesken.

Lisää voit lukea U18 MM-kisojen pudotuspelejä käsittelevältä sivultamme.

🏒 Joukkueet ja lohkojako jääkiekon U18 MM-kisoissa 2022

Tyttöjen U18-turnauksessa kahdeksan joukkuetta jaetaan kahteen neljän maan alkulohkoon. A-lohkosta pudotuspeleihin pääsevät kaikki, B-lohkosta kaksi parasta.

Poikien MM-kisoissa kymmenen maata pelaa kahdessa viiden joukkueen lohkossa. Kummankin lohkon neljä parasta jatkaa puolivälieriin.

Kannattaa kuitenkin huomioida, että Venäjä ja Valko-Venäjä on suljettu pois kansainvälisestä jääkiekkotoiminnasta maiden käynnistämän sodan takia, minkä vuoksi ne eivät saa osallistua myöskään U18 MM-kisoihin. Lohkojako sekä joukkueiden määrä saattaa siis vielä muuttua ennen turnausten alkua.

U18-tyttöjen MM-kisat, lohko A:

 • 🇺🇸 USA
 • 🇨🇦 Kanada
 • 🇷🇺 Venäjä
 • 🇫🇮 Suomi

Tyttöjen U18 MM-kisat, lohko B:

 • 🇸🇪 Ruotsi
 • 🇨🇿 Tšekki
 • 🇨🇭 Sveitsi
 • 🇩🇪 Saksa

Poikien U18 MM-kisat, lohko A:

 • 🇨🇦 Kanada
 • 🇫🇮 Suomi
 • 🇺🇸 USA
 • 🇨🇭 Sveitsi
 • 🇱🇻 Latvia

Joukkueet pelaavat ottelunsa Erdgas Schwaben Arenalla Klaufbeurenissa. Areenan kapasiteetti on 3500 katsojaa.

Poikien U18 MM-kisat, lohko B:

 • 🇷🇺 Venäjä
 • 🇸🇪 Ruotsi
 • 🇧🇾 Valko-Venäjä
 • 🇨🇿 Tšekki
 • 🇩🇪 Saksa

Joukkueet pelaavat ottelunsa Städtische Eissportanlage -areenalla Landshutissa. Areenan kapasiteetti on 4400 katsojaa.

Tie jääkiekon U18 MM-kisoihin – kuinka joukkueet karsiutuvat lopputurnaukseen?

Kuten muissakin jääkiekon arvoturnauksissa, myös alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa paikat jaetaan sen mukaan, miten joukkueet ovat suoriutuneet edellisissä turnauksissa.

Tyttöjen U18 MM-kisoissa B-lohkon kaksi viimeiseksi sijoittunutta joukkuetta joutuvat pelaamaan toisiaan vastaan putoamiskarsinnassa, joka pelataan paras kolmesta -formaatilla. Häviäjä pelaa seuraavana vuonna I divisioonan MM-kisoissa. I divisioonan voittaja puolestaan nousee seuraavaksi vuodeksi pääsarjan U18 MM-kisoihin.

Koska kaikki alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisat peruttiin vuonna 2021, pelataan tämän vuoden turnauksen vuoden 2020 kisojen perusteella. Silloin Sveitsi voitti putoamiskarsinnassa Slovakian ja pelaa pääsarjassa myös vuonna 2022. Slovakian tilalla MM-kisoissa esiintyy Saksa.

Myös poikien 18 MM-kisoissa lohkovaiheen kaksi heikointa joukkuetta pelaavat keskenään putoamiskarsinnan, joka pelataan paras kolmesta -periaatteella. Karsinnan häviäjä putoaa alempaan divisioonaan. Tämän tilalle seuraavan vuoden MM-kisoihin nousee I divisioonan MM-kisojen voittaja. Tänä vuonna tilanne on kuitenkin sikäli poikkeuksellinen, että kaikki vuoden 2021 alle 18-vuotiaiden poikien alempien divisioonien turnaukset jouduttiin perumaan. Siksi vuoden 2022 kisoissa oli tarkoitus nähdä samat maat, jotka olivat mukana myös edellisenä vuonna.

Tilanne kuitenkin muuttui, kun IIHF sulki Venäjän ja Valko-Venäjän kansainvälisen jääkiekkotoiminnan ulkopuolelle. Vielä ei ole tiedossa, mitkä maat nostetaan näiden kahden tilalle.

 Suomen ottelut U18 MM-kisoissa 2022

Lähtökohtaisesti Tyttöleijonat kohtaavat MM-kisojen A-lohkossa USA:n, Kanadan ja Venäjän. Kun Venäjä ei kuitenkaan pääse osallistumaan vuoden 2022 MM-kisoihin, voi olla, että lohkoon nostetaan jokin B-lohkoon sijoitetuista joukkueista.

Jokainen A-lohkon joukkue selviää varmuudella pudotuspeleihin, joten lohko-otteluiden lisäksi Tyttöleijonilla on edessään vähintään yksi pudotuspeliottelu. Turnauksen otteluohjelmaa ei ole vielä julkaistu.

Poikien U18 MM-kisoissa Suomi puolestaan pelaa lohkovaiheessa Kanadaa, USA:ta, Sveitsiä ja Latviaa vastaan. Lohkon neljä parasta jatkaa puolivälieriin, joten onnistumalla lohkovaiheessa Pikkuleijonat varmistavat itselleen vähintään yhden pelin lisää. Lohkojako voi kuitenkin vielä muuttua, sillä B-lohkossa pelaavat Venäjä ja Valko-Venäjä eivät osallistu vuoden 2022 kisoihin.

 • Torstai 21. huhtikuuta 2022 klo 17:00 Suomi – Sveitsi
 • Lauantai 23. huhtikuuta 2022 klo 20:00 Latvia – Suomi
 • Sunnuntai 24. huhtikuuta 2022 klo 21:00 Kanada – Suomi
 • Tiistai 26. huhtikuuta 2022 klo 17:00 Suomi – USA

Ajat Suomen aikaa.

Kenet Suomi voi kohdata pudotuspeleissä?

Jos tyttöjen U18 MM-kisojen turnausformaatti ei muutu, etenee Tyttöleijonat varmasti vähintään puolivälieriin. Siellä joukkue saa vastaansa jonkin B-lohkon joukkueista, eli Ruotsin, Tšekin, Sveitsin tai Saksan. Jos Suomi puolestaan selviää lohkonsa kahden parhaan joukkoon, jatkaa se suoraan välieriin, joissa vastaan vai tulla mikä tahansa turnauksen joukkueista. Todennäköisintä kuitenkin on, että Kanada ja USA etenevät suoraan välieriin, ja Tyttöleijonat pelaa puolivälierissä yhtä B-lohkon maata vastaan.

Poikien U18 MM-kisoissa ensimmäisen pudotuspelikierroksen vastustaja tulee varmasti toisesta lohkosta. Toisin kuin tyttöjen kisoissa, poikien puolella pudotuspelipaikka ei ole selviä. Lähtökohtaisesti Suomen pitäisi kuitenkin selvittää tiensä puolivälieriin ilman ongelmia. Siellä Pikkuleijonat kohtaa yhden B-lohkon joukkueista, eli Ruotsin, Tšekin tai Saksan, tai jonkin Venäjän tai Valko-Venäjän tilalle nostetun joukkueen.

🇫🇮 Suomen kokoonpano tyttöjen U18 MM-kisoihin 2022

Päivitämme tähän Suomen kokoonpanon vuoden 2022 MM-kisoissa heti, kun se julkaistaan. Joukkue ehdittiin tosin kerran jo julkaista vuoden 2022 kisoihin, koska turnaus siirrettiin pois tammikuulta vasta viime hetkellä.

Vuoden 2022 U18 MM-kisoihin nimetyt Tyttöleijonat

Maalivahdit:
Kyrkkö Emilia, Team Kuortane
Tarkiainen Hannele, Team Kuortane

Puolustajat:
Berg Nella, VG-62/TPS
Eronen Ada, K-Espoo
Krook Aino, Team Kuortane
Makkonen Adalmiina, RoKi
Mustonen Raili, Team Kuortane
Tallinen Tuuli, Team Kuortane
Varjonen Sinna, Team Kuortane
Yrjölä Siiri, HIFK

Hyökkääjät:
Antti-Roiko Anna-Kaisa, Kärpät
Havana Oona, Kärpät
Kari Sofia, Team Kuortane
Keränen Tilli, Kärpät
Kokora Heidi, Team Kuortane
Kuoppala Jenniina, Team Kuortane
Lehmus Kerttu, Team Kuortane
Salonen Pauliina, TPS
Schalin Julia, K-Espoo
Vanhanen Sanni, Tappara
Virtanen Peppi, Team Kuortane
Vihervuori Satu-Maaria, HIFK

Päävalmentaja: Kuisma Mira

🇫🇮 Suomen kokoonpano poikien U18 MM-kisoihin 2022

Päivitämme tähän Suomen kokoonpanon vuoden 2022 MM-kisoissa heti, kun se julkaistaan.

Pikkuleijonat vuoden 2021 U18 MM-kisoissa

Maalivahdit:
1 Lampinen Jani, HIFK Helsinki
30 Koskenvuo Aku, HIFK Helsinki
31 Helomaa Juuso, Ässät Pori

Puolustajat:
2 Suomi Jimi, Jokerit Helsinki
3 Kulonummi Kasper, Jokerit Helsinki
4 Juusola Viljami, Luleå Ruotsi
6 Ervasti Kalle, Lukko Rauma
7 Malinen Aleksi, JYP Jyväskylä
10 Vilén Topias ”A”, Pelicans Lahti
12 Leppänen Tomi, Lukko Rauma
21 Heimosalmi Aleksi, Ässät Pori

Hyökkääjät:
13 Päivärinta Sami, Lukko Rauma
15 Järvelä Juho, Jukurit Mikkeli
18 Salminen Samu ”C”, Jokerit Helsinki
19 Miettinen Verner, Kiekko-Espoo
20 Yliniemi Sisu, Kärpät Oulu
22 Kapanen Oliver, KalPa Kuopio
24 Koivunen Ville, Kärpät Oulu
25 Kemell Joakim, JYP Jyväskylä
27 Tuomaala Samu, Kärpät Oulu
28 Ruusunen Rasmus ”A”, HIFK Helsinki
29 Huuhtanen Niko, Tappara Tampere
32 Matikka Miko, Jokerit Helsinki
33 Lambert Brad, JYP Jyväskylä
35 Väisänen Kalle, TPS Turku

Päävalmentaja: Petri Karjalainen

📆 Milloin julkaistaan jääkiekon U18 MM-kisojen otteluohjelma?

Otteluohjelma poikien U18 MM-kisoihin on jo julkaistu. Turnaus alkaa torstaina 21. huhtikuuta ja päättyy sunnuntaina 1. toukokuuta. Tarkan otteluohjelman löydät ylempää tältä sivulta. Tyttöjen U18 MM-kisojen otteluohjelma on vielä hämärän peitossa, koska turnaus jouduttiin viime hetkellä siirtämään tammikuulta kesäkuulle.

🏆 Kuka voittaa jääkiekon U18 MM-kisat 2022?

USA on historiallisesti ollut vahvin joukkue sekä poikien että tyttöjen U18-tasolla. Yhdysvallat lähteekin todennäköisesti suurimpana suosikkina myös vuoden 2022 U18 MM-kisoihin sekä pojissa että tytöissä. Poikien turnauksessa myös Kanada ja Suomi ovat vahvoja mestarikandidaatteja. Tyttöjen puolella USA:n lähin haastaja on Kanada.

🏒 Kenet Suomi kohtaa jääkiekon U18 MM-kisoissa 2022?

Tyttöleijonat kohtaa turnauksen lohkovaiheessa ainakin USA:n ja Kanadan. Myös Venäjän piti pelata lohkossa, mutta maa on suljettu kisoista pois. Vielä ei ole tiedossa, nostetaanko sen tilalle jokin toinen joukkue. Pikkuleijonat puolestaan pelaavat samassa alkulohkossa Kanadan, USA:n, Sveitsin ja Latvian kanssa.