Tältä sivulta löytyy Sveitsin naisten maajoukkue vuoden 2022 jääkiekon MM-kisoissa. Tämän vuoden MM-kisat pelataan Tanskassa, Herningissä ja Fredrikshavnissa, 25. elokuuta – 4. syyskuuta. Sveitsi aloittaa oman turnauksensa kisojen toisena ottelupäivänä Japania vastaan. Sveitsi pääsi maailmanrankinginsa vuoksi suoraan MM-kisojen A-lohkoon yhdessä Kanadan, USA:n, Suomen ja Japanin kanssa. Naisleijonat Sveitsi kohtaa lohkovaiheen päätöskierrokselle 30. elokuuta.

Sveitsin otteluohjelma jääkiekon naisten MM-kisoissa 2022

Ajat Suomen aikaa. 

Lohkovaihe:
26.8.2022 klo 19:30 Sveitsi – Japani
27.8.2022 klo 20:00 Kanada – Sveitsi
29.8.2022 klo 20:00 USA – Sveitsi
30.8.2022 klo 17:00 Sveitsi – Suomi

Pudotuspelit:
1.9.2022 klo 13:15 Puolivälierä 1
1.9.2022 klo 17:15 Puolivälierä 2
1.9.2022 klo 18:30 Puolivälierä 3
1.9.2022 klo 21:15 Puolivälierä 4
3.9.2022 klo 15:00 Välierä 1
3.9.2022 klo 19:00 Välierä 2
4.9.2022 klo 16:00 Pronssiottelu
4.9.2022 klo 20:30 Finaali

Jääkiekon naisten MM-kisoissa kymmenen joukkuetta on jaettu kahteen viiden joukkueen lohkoon. A-lohkossa pelaavat rankingsijoitukseen perustuen maailman viisi parasta joukkuetta. Jokainen A-lohkon joukkue pääsee automaattisesti pudotuspeleihin. Menestys lohkovaiheessa kuitenkin merkitsee, sillä sen perusteella määritetään, kenet kukin joukkue kohtaa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Lohkon viimeinen ja toiseksi viimeinen joukkue joutuvat kohtaamaan toisensa, kun taas kolme ensimmäistä saavat vastaansa joukkueen B-lohkosta. B-lohkon kolme parasta etenee A-lohkon viiden joukkueen kanssa puolivälieriin.

🇨🇭 Sveitsin naisten maajoukkue jääkiekon MM-kisoissa 2022

Sveitsin kisajoukkueessa on monia tuttuja nimiä vuosien 2021 MM-kisoista ja Pekingin olympialaisista keväältä 2022. Kummallakin kerralla Sveitsi eteni turnauksen pronssiotteluun, jossa se hävisi Suomelle.

Sveitsin maajoukkuetta Tanskan MM-kisoissa valmentaa Colin Müller.

Maalivahdit:
Andrea Brandli, Ohio State University (NCAA)
Alexandra Lehmann, HC Ladies Lugano
Saskia Maurer, University of St. Thomas (NCAA)
Caroline Spies, SC Langenthal

Puolustajat:
Alessia Baechler, ZSC Lions Zürich
Lara Christen, SC Langenthal
Nina Harju, ZSC Lions Zürich
Janine Hauser, ZSC Lions Zürich
Nadine Hofstetter, SC Langenthal
Shannon Sigrist, Linköping HC (SDHL)
Nicole Vallario, University of St. Thomas (NCAA)
Stefanie Wetli, HC Thurgau

Hyökkääjät:
Rahel Enzler, University of Maine (NCAA)
Mara Frey, SC Langenthal
Emma Ingold, SC Langenthal
Sinja Leemann, ZSC Lions Zürich
Lena Lutz, HC Ladies Lugano
Alina Marti, ZSC Lions Zürich
Zoe Merz, HC Ladies Lugano
Keely Moy, Harvard University (NCAA)
Alina Muller, Northeastern University (NCAA)
Kaleigh Quennec, University of Montreal (CAN)
Evelina Raselli, Boston Pride (PHF)
Lisa Ruedi, ZSC Lions Zürich
Dominique Ruegg, ZSC Lions Zürich
Noemi Ryhner, Lulea HF (SDHL)
Lara Stalder, Brynäs Gävle (SDHL)
Laura Zimmermann, EV Bomo Thun

🏆 Onko Sveitsi voittanut jääkiekon naisten maailmamestaruuden?

Ei, Sveitsi ei ole koskaan voittanut maailmanmestaruutta. Ainoat maat, jotka ovat voittaneet jääkiekon naisten maailmanmestaruuden, ovat Kanada ja USA.

🇨🇭 Mikä on Sveitsin paras sijoitus olympialaisissa?

Sveitsi voitti pronssia vuoden 2014 Sotšin olympialaisista.

Sveitsin olympiapronssia voittanut joukkue

Maalivahdit:
Janine Alder, EHC Winterthur
Sophie Anthamatten, EHC Saastal
Florence Schelling, EHC Bülach

Puolustajat:
Sarah Forster, HC Ajoie
Julia Marty, Linköpings HC, Ruotsi
Nicole Bullo, HC Lugano
Angela Frautschi, ZSC Lions
Laura Benz, ZSC Lions
Livia Altman, ZSC Lions
Sandra Thalmann, SC Reinach

Hyökkääjät:
Katrin Nabholz, ZSC Lions
Lara Stalder, Minnesota-Duluth Bulldogs, USA
Stefania Marty, Linköpings HC, Ruotsi
Sara Benz, ZSC Lions
Evelina Raselli, HC Lugano,
Nina Waidacher, St. Scholastica Saints, USA
Jessica Lutz, Ronin, USA
Alina Müller, EHC Winterthur
Romy Eggimann, HC Lugano
Anja Stiefel, HC Lugano
Phoebe Stanz, Yale Bulldogs, USA

Sveitsin naisten jääkiekkomaajoukkue

Sveitsin naisten maajoukkue on Sveitsin jääkiekkoliiton alainen joukkue, joka edustaa Sveitsiä jääkiekon naisten arvokisoissa; käytännössä siis MM-kisoissa ja olympialaisissa. Joukkue osallistui olympialaisiin ensimmäistä kertaa vuonna 2006, minkä jälkeen se on ollut mukana jokaisissa talviolympialaisissa. MM-kisoissa Sveitsi on ollut mukana siitä asti, kun niitä on alettu järjestää, eli vuodesta 1990. Vuosina 2000, 2001 ja 2005 maa joutui kuitenkin hakemaan vauhtia jääkiekon I. divisioonasta, eikä osallistunut pääsarjan MM-kisoihin.

Sveitsin paras saavutus olympialaisissa on vuoden 2014 pronssimitali. Pronssiottelussa Sveitsi kaatoi Ruotsin 4–3. Lisäksi Sveitsi on selvinnyt olympialaisten välieriin vuonna 2022 Pekingissä. Tuolloin maan kohtalona oli hävitä pronssiottelussa Suomelle 0-4. MM-kisoissa joukkueen historian paras saavutus on niin ikään pronssi, jonka joukkue voitti vuoden 2012 MM-kisoista. MM-kisojen välieriin Sveitsi on selviytynyt kolmesti, mutta joka kerta tuloksena on ollut tappio ja joutuminen pronssipeliin.

Sveitsin naisten jääkiekkomaajoukkueen historiaa

Sveitsin naisten maajoukkue pelasi historiansa ensimmäisen ottelun huhtikuussa 1987. Tuloksena oli 10–0 tappio Kanadaa vastaan. Kolme vuotta myöhemmin joukkue osallistui historiansa ensimmäisiin arvokisoihin. Tuloksena oli viides sija kahdeksan joukkueen MM-kisoissa. Tuona jälkeen Sveitsi on osallistunut jokaisiin naisten MM-kisoihin. Joukkueen alkutaival MM-kisoissa oli melko haastava, ja vuosituhannen vaihteessa Sveitsi joutui kahteen otteeseen hakemaan vauhtia sarjaporrasta alempaa. Noustuaan 2004 takaisin pääsarjaan joukkue on kuitenkin kehittynyt huimasti. Vuonna 2008 Sveitsi nappasi historiansa ensimmäisen MM-kisojen välieräpaikan, ja vuonna 2012 se voitti historiansa ensimmäisen MM-mitalin, kun USA:n kisoista tuli kotiin tuomisina pronssia. Nykyään Sveitsi lasketaan maailman viiden parhaimman maajoukkueen joukkoon, ja se pelaa säännöllisesti naisten arvokisojen A-lohkossa.

Olympialaisiin Sveitsi on osallistunut siitä asti, kun se edellisen kerran nousi takaisin pääsarjaan. Ensimmäisistä olympialaisista vuonna 2006 oli tuloksena vain alkulohkon jumbopaikka ja turnauksen 7. sija. Sen jälkeen joukkue on kuitenkin ollut aina viiden joukossa. Vuonna 2014 Sveitsi voitti historiansa ensimmäisen olympiamitalin. Sotšin kisojen kolmas sija on eittämättä joukkueen historian kovin saavutus.

Vuoden 2014 olympialaisten jälkeen Sveitsi myös nousi maailmanrankingin sijalle kolme, mikä on edelleen maan historian korkein ranking. Alimmillaan Sveitsi on ollut rankingin yhdeksäs, vuonna 2003, jolloin maa putosi toista kertaa jääkiekon I. divisioonaan. Tällä hetkellä Sveitsi on maailmanrankingin viides.

Sveitsin historian suurinumeroisin voitto on vuodelta 1989, kun maa murskasi Ranskan peräti 21–2. Suurin tappio on puolestaan vuodelta 1992, jolloin USA voitti Sveitsin Tampereen MM-kisoissa 17–0.