Mikäli Latviassa järjestettävien jääkiekon 2021 maailmanmestaruuskisojen näkeminen paikan päällä kiinnostaa, on hyvä huomata, ettei lippujen ostaminen ole vielä mahdollista. Meneillään olevan pandemiatilanteen vuoksi lipunmyyntiä ei ole aloitettu ja yleisön päästäminen katsomoihin on epävarmaa. IIHF on kuitenkin tehnyt päätöksen, jonka mukaan lipunmyynti aloitetaan hieman ennen kisojen aloittamista, mikäli pandemiatilanne sen vain suinkin sallii.

Mikäli lippujen myynti aloitetaan, tapahtuu jääkiekon MM-kisalippujen myynti IIHF:n virallisen lipunmyyntisivuston tai jälleenmyyjien kautta. Ostaessasi jääkiekon MM-lippuja, voit valita useista eri kategorioista ja huomaa myös tarkistaa, millä areenalla valitsemasi ottelu pelataan. Alla on esitetty yhteenveto erilaisista lipputyypeistä, joista voit valita, ja millaisia hintoja sovelletaan lippuihin jääkiekon MM-kisoissa.

Erilaiset lipputyypit

Turnauksen järjestäjä tulee tarjoamaan mahdollisen lipunmyynnin alkaessa yksittäisten ottelulippujen ohella erilaisia lippupaketteja. Alla esittelemme yleisimmät lippupaketit. Muista tarkistaa yksityiskohdat valitsemasi lipputyypin osalta ennen lippujen ostamista.

  • Päivälippu – Päivälippu oikeuttaa kaikkiin kyseisen päivän otteluihin. Otteluita voi olla useita. Yleensä päivälippu on rajattu tietyllä peliareenalla käytäviin otteluihin.
  • Joukkuelippupaketti – Joukkuelippu oikeuttaa pääsyn tietyn maajoukkueen kaikkiin otteluihin.
  • Lohkopelipaketti – Lohkopelilippu oikeuttaa pääsyyn yhden alkulohkon kaikkiin otteluihin.
  • Loppuottelupaketti – Loppuottelulippupaketti, joka tunnetaan myös play-off pakettina, oikeuttaa puolivälieriin, semifinaaliin, pronssiotteluun ja loppuotteluun.
  • Tapahtumalippu – Tapahtumalippu oikeuttaa pääsyn kaikkiin otteluihin.

Lippujen hinnat vaihtelevat laajalti. Yksittäisten otteluiden lippujen hinnat liikkuvat alkulohkojen halvimpien paikkojen muutamasta kymmenestä eurosta finaalipelin hyvien istumapaikkojen useiden satojen eurojen hintaan. Aktiivinen penkkiurheilija luonnollisesti säästää pitkän pennin hankkimalla sopivan lippupaketin useamman ottelun seuraamista varten.

Mahdollisen lipunmyynnin alkaessa kysyntä mielenkiintoisimpiin otteluihin voi olla kova. Mikäli katsomoihin päästetään yleisöä vain rajatusta, saattavat liput mennä nopeasti kaupaksi. Tästä huolimatta kannattaa aina olla tarkkana lippuja ostaessaan, ettei hanki vahingossa väärää lippupakettia.

Matkustaminen jääkiekon MM-kisoihin 2021

Suomalaisille Latviaan matkustaminen olisi normaalitilanteessa helppoa joko lentäen tai omalla autolla. Useat matkanjärjestäjät tarjoavat myös pakettimatkoja, joihin voi sisällyttää myös pääsylippuja otteluihin. Toistaiseksi matkojen myynti on jäissä siihen asti, kunnes yleisön päästämisestä otteluihin saadaan lopullinen päätös.

Koe jääkiekon MM-kisat paikan päällä

MM-kisakaupungit tarjoavat aina paljon muutakin kuin vain pelattavat ottelut. Esimerkiksi IIHF on järjestänyt pelitapahtumien yhteyteen fanialueita, jossa jääkiekkofanit voivat kokoontua katsomaan otteluita suurelta näytöltä yhdessä tai vain nauttimaan tunnelmasta. Fanialueelle saapuminen on täysin ilmaista eikä sinun tarvitse hankkia ottelulippua sisäänpääsyä varten.

Luonnollisesti myös paikalliset järjestävät kisavieraille tapahtumia ja elämyksiä, joiden joukosta voi löytyä mielenkiintoisia ja hauskoja yllätyksiä.

Vinkkejä kisamatkan suunnitteluun

Kun olet päättänyt lähteä kisamatkalle, on tärkeää aloittaa suunnittelu hyvissä ajoin. Pandemian vuoksi mahdollinen lipunmyynti tulee tapahtumaan poikkeuksellisen myöhään, joten lento- ja junalippujen kysyntä voi olla suurta ja majoitustilan löytäminen voi osoittautua työlääksi.

Säästäjä voi saada, jos varaa majoituksen kaupungin ulkopuolelta tai vuokraa majoitustilan yksityishenkilöltä. Itse kisakaupunki on suomalaisille helposti saavutettavissa omalla autolla muutaman tunnin ajomatkan päätteeksi Tallinna satamasta.

Varaa pakettimatka jääkiekon MM-kisoihin

Niille, jotka eivät halua stressata matkasuunnitelman suhteen tai jos tietyn ottelun liput loppuvat kesken, otteluliput sisältävä valmis pakettimatka kisoihin on varteenotettava vaihtoehto. Useat matkatoimistot tarjoavat kisamatkoja, joissa on kaikki valmiina sisältäen majoituksen, edestakaiset matkat ja otteluliput. Yleensä pakettimatkan hinta on hieman korkeampi kuin jos järjestät kaiken itse, mutta samalla tiedät, että sinulla on asiantuntevaa henkilökuntaa tukena, jotka voivat auttaa sinua tarvittaessa.

Tällä hetkellä pakettimatkoja ei vielä myydä ennen kuin itse otteluiden pääsylippujen myynti varmistuu. Matkanjärjestäjät ottavat kuitenkin jo kisamatkasta kiinnostuneiden tietoja ylös voidakseen tiedottaa heitä välittömästi, mikäli kisamatka päästään toteuttamaan.

Majoitus jääkiekon maailmanmestaruuskilpailujen aikana

Riika on kaupunki, joka on täynnä hotelleja. Mikäli pandemia ei pakota majoitustiloja sulkemaan oviaan ja kisavieraat pääsevät seuraamaan otteluita, ei majoituksen löytäminen kaupungista pitäisi olla ongelmallista. Normaalitilanteessa Riika on suosittu matkailukaupunki, joten majoituksen löytäminen olisi normaalisti hankalampaa. Isomman tapahtuman yhteydessä jopa runsaasti majoitustilaa tarjoava kohde, jollainen Riika on, saattaa osoittautua loppuun varatuksi. Ajoissa tehty varaus on tällöin paras vaihtoehto, mutta nykyisessä tilanteessa varausta ei luonnollisestikaan kannata tehdä kuin siinä tilanteessa, että varauksen voi perua ilman kuluja, mikäli ottelukatsomot eivät aukea yleisölle.

Jääkiekon 2021 maailmanmestaruuskilpailujen lipunmyynti – Tärkeä huomio

Lipunmyynnin alkaminen on edelleen epävarmaa. Normaalisti lipunmyynti olisi alkanut jo useita kuukausia ennen kisojen alkamista, mutta tässä tilanteessa mahdollinen lipunmyynti alkaa vasta hieman ennen turnauksen aloittamista. Kisamatkasta haaveilevien on syytä seurata tätä sivustoa ja IIHF:n uutisia, joissa tullaan tiedottamaan mahdollisen lipunmyynnin aloittamisesta.